Djelatnici portala Moje Đakovo imali su priliku sudjelovati na jedinstvenoj edukaciji o pripremi vrhunskog pizza tijesta. Oduševljeni iskustvom, odlučili su podijeliti svoje dojmove i napraviti ekskluzivni intervju s majstorom pizze. Pročitajte njihovo iskustvo i saznajte više o tajnama savršenog tijesta za pizzu.
Đakovačka Pizzeria Slavonija godinama je sinonim za vrhunsku pizzu, što mogu potvrditi brojne Đakovčanke i Đakovčani, ali i gosti iz šire okolice koji ju nerijetko posjećuju. Višegodišnje iskustvo i stručnost osoblja najvažniji su razlozi koji pizzu iz Slavonije čine drugačijom od konkurencije, a koliko im je stalo do kvalitete svjedoči edukacija koja je ondje održana prije nekoliko mjeseci.
Naime, vrhunski pizza stručnjak, Mirko Šebalj, održao je kuharima Pizzerije Slavonije edukaciju o izradi tijesta za pizzu po tradicionalnoj napolitanskoj recepturi, što je sada nešto jedinstveno na ovom području.
Mirko Šebalj stručnjak je za pizzu i vlasnik restorana Bella Italia u Njemačkoj. Još kao mladić odlazi u Napulj, gdje radi kao pomoćnik majstoru koji je proizvodio tradicionalno napolitansko tijesto za brojne lokalne pizzerije. Kada je i sam naučio zanat, odlučio ga je podijeliti s drugima te se odlučio na održavanje edukacija. Prvu edukaciju održao je u jednoj poznatoj zagrebačkoj pizzeriji i na taj način donio prvu pizzu napoletanu u Hrvatsku. Nakon toga održao je brojne edukacije diljem Hrvatske.
„Ovakvo tijesto, koje sam naučio praviti u Napulju nešto je zaista posebno. Radi se od brašna, vode, kvasca i soli. Ne dodaju mu se nikakvi aditivi te je potpuno prirodno i zdravo. Također ono što mu daje posebnost je pažljivo tempirano vrijeme koje tijesto treba odležati prije korištenja. Ondje u Napulju, izrada tijesta je zanat i ljudi su mu posvetili čitave živote, rekao bih da je to postao jedan oblik filozofije te morate imati na umu da je Napulj za pizzu isto što i Slavonija i Baranja za kulen.“, rekao je Šebalj o tehnici izrade tijesta za pizzu napoletanu.
Prije nekoliko mjeseci put ga je doveo u Đakovo gdje je edukaciju održao kuharima u Pizzeriji Slavoniji.
„Ekipa u Slavoniji bila je vrhunska. Vidi se da vole svoj posao i moram priznati da su bili odlični učenici. Vjerujte, nije lako odbaciti neka svoja znanja o tijestu i prihvatiti nešto novo, a upravo su to u Slavoniji bez problema učinili. Bilo mi je izrazito ugodno ondje raditi i vidi se da nije srce samo u logotipu pizzerije, već ga ima i njezina ekipa.“, rekao je Šebalj o edukaciji u Pizzeriji Slavoniji.
Foto: Bella Italia FB
Izvor: Moje Đakovo